main-page-icon
menu-button
Valikko
OPETTAJAT JA OHJAAJAT
OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Oppimispelit

OPPIMISPELIT

 


Omaa tietä etsimässä - uuden ajan oppimispeli

Omaa tietä etsimässä on oppimispeli itsensä löytämisestä. Pelissä oppilaat navigoivat Suomen koulutusjärjestelmän läpi tehden opiskeluun ja uraan liittyviä valintoja.

Oppimispelissä joudutaan useiden valintojen eteen. Pelaajat rakentavat elämänsä kortti kortilta, valinta valinnan perään, pelin antaessa palautetta valintojen seurauksista.

Oppimispeli on suunniteltu 7.-9. -luokkalaisille ja sen  tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta koulutusjärjestelmästä ja valintojen merkityksestä, sekä kannustaa oman elämän aktiiviseen suunnitteluun ja hallintaan. Näin peli pyrkii myös ehkäisemään syrjäytymistä.

 

 


Planeetta Terra -oppimispelin tavoitteena on vastata lukiolaisten kysymykseen: Miksi maailman ongelmia ei ole vielä ratkaistu?

Planeetta Terrassa lukiolaiset joutuvat itse vastuuseen kokonaisesta planeetasta ja saavat siten mahdollisuuden ratkaista globaaleja ongelmia ilmastonmuutoksesta kansainväliseen rikollisuuteen.

Oppimispelin pelaamisen jälkeen opiskelijat ymmärtävät paremmin, että tärkeät päätökset ovat aina vaikeita. Näin Planeetta Terra johdattelee lukiolaiset ottamaan vastuuta vaikeista valinnoista.

Valtioiden johtajina lukiolaiset jakavat niukkoja resursseja kansainvälisten kriisien ja omien intressiensä kesken. Planeetta Terra simuloi kompromissien maailmaa, jossa opiskelijat joutuvat pohtimaan globaaleja ongelmia monelta eri kannalta.

Tilaa maksuton Planeetta Terra materiaalitilauslomakkeen kautta. Omaa tietä etsimässä -pelin painos on valitettavasti loppunut.

 

 

 

 

 

 

 

(päivitetty 20.8.2014)