main-page-icon
menu-button
Valikko
OPETTAJAT JA OHJAAJAT
OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Oppimispelit

OPPIMISPELIT

Pelipedagogiikka ja siihen liittyvät oppimispelit ovat olleet yksi opetuksen kehittämiskohteista.  Pelien maailmassa oppija voi tutkia avoimin mielin itselleen merkityksellisiä teemoja haluamassaan roolissa. Simulaatiot ja oppimispelit voivat myös tukea vertaisten keskustelua oppijoiden kannalta merkityksellistä teemoista ja siten tukea kriittisen ajattelun kehittymistä.

 

Act Now -yhteiskuntapeli käynnistää aktiivista yhteiskunnallista keskustelua ja kehittää argumentointitaitoa.

Pelilaudan kaupunkikuvaan tutustumalla oppilaat löytävät yhteiskunnallisia viittauksia ja käsitteitä. Pelikorttien avulla peli etenee, ja oppilaat pääsevät ratkaisemaan ongelmia, esittämään niiden ratkaisuihin johtavia toimintamalleja sekä argumentoimaan omien ratkaisujensa puolesta.

Tutustu pelin ohjeisiin ja pelilautaan. Pelaamiseen tarvitset myös pelikortit.

Peli tuotettiin suomeksi, ruotsiksi ja norjaksi. Pelin suomenkieliset ja norjankieliset versiot ovat loppuneet. Act Now -peli on toteutettu pohjoismaisessa yhteistyössä. Tuotannon on mahdollistanut Kulturkontakt Nord ja Kehittämiskeskus Opinkirjo.

Act Now -pelin painos on valitettavasti jaettu loppuun.

 

Eduplussan Planeetta Terra -oppimispelin tavoitteena on vastata lukiolaisten kysymykseen: Miksi maailman ongelmia ei ole vielä ratkaistu?

Planeetta Terrassa lukiolaiset joutuvat itse vastuuseen kokonaisesta planeetasta ja saavat siten mahdollisuuden ratkaista globaaleja ongelmia ilmastonmuutoksesta kansainväliseen rikollisuuteen. Oppimispelin pelaamisen jälkeen opiskelijat ymmärtävät paremmin, että tärkeät päätökset ovat aina vaikeita. Näin Planeetta Terra johdattelee lukiolaiset ottamaan vastuuta vaikeista valinnoista.

Valtioiden johtajina lukiolaiset jakavat niukkoja resursseja kansainvälisten kriisien ja omien intressiensä kesken. Planeetta Terra simuloi kompromissien maailmaa, jossa opiskelijat joutuvat pohtimaan globaaleja ongelmia monelta eri kannalta.

Planeetta Terran painos on valitettavasti loppunut.

Lisäksi Eduplus on luonut oppimispelin Omaa tietä etsimässä, jonka painos on valitettavasti loppunut.