main-page-icon
menu-button
Valikko
HYMY
HYMY

HYMY 60 VUOTTA - TASAVALLAN PRESIDENTTI TOIMII JUHLAVUODEN SUOJELIJANA

2014 on Hymyn juhlavuosi, sillä Hymy-veistoksia on jaettu Hyvän Toveruuden Kilvan palkintoina avuliaille, reippaille ja luotettaville koululaisille jo 60 vuoden ajan. Kansakoulun Kerhokeskus järjesti ensimmäisen Hyvän Toveruuden Kilvan vuonna 1954 tunnuslauseella "Hymy lähtee liikkeelle". Hymy-juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Hyvän Toveruuden Kilvan palkitsemiskriteerit ovat pysyneet lähes muuttumattomina 60 vuoden ajan, mutta niitä on tulkittu eri vuosikymmeninä eri tavoin. Hymy-veistoksen edustamat arvot, toisten ihmisten arvostaminen, hyvä käytös ja ystävyys, ovat tärkeitä jokaiselle ihmiselle olipa hän minkä ikäinen tahansa. 

Hymy-veistoksia jaettiin lukuvuonna 2013-14 yli 7000 koululaiselle tunnustukseksi. Sen voittamista pidetään edelleen ansiokkaana saavutuksena, joka kertoo myös vanhemmille heidän onnistumisestaan kasvatustehtävässään. 

Hymypojan ja -tytön alkuperäisversiot ovat taiteilija Heikki Niemisen käsialaa. Nykyään Hymy-veistokset valaa taiteilija Reeta Kauranen. 

Voit tilata Hymy-veistokset tilauslomakkeella tai sähköpostitse osoitteesta hymypoika(at)opinkirjo.fi.

 

 


 

TASAVALLAN PRESIDENTIN TERVEHDYS

Hymyveistoksia on jaettu Suomen kouluissa jo 60 vuoden ajan. Oppilaat valitsevat keskuudestaan veistoksen saajaksi rehellisen ja rehdin toverin, joka ottaa
koulutoverinsa huomioon ystävällisyydellä. Nämä arvot ovat tärkeitä jokaisen ihmisen arjessa. Kannustan kaikkia kouluyhteisössä toimimaan näiden ihanteiden mukaan.Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti