Jaa

JOKAINEN OSAA

  

“Unelma antaa siivet”

Mikä minusta tulee isona? Missä luokkamme on paras? Tieto, että osaa jotain tai voi oppia uusia asioita, antaa pohjan unelmille. Suunnitelkaa koulun seinälle kuumailmapallo, jonka koriin lapset kirjoittavat oman nimensä, koria kannattelevien narujen kohdalle tietoja ja taitoja, joita tarvitaan tulevaisuudessa ja pallon sisälle jokainen saa kirjoittaa unelmansa.

Vinkkejä ja linkkejä:

Minun tulevaisuuteni -kappale (pdf) Katso kaleidoskooppiin - ideoita yrittäjyyskasvatukseen -oppaassa ohjaa nuoria katsomaan tulevaisuuteen ja miettimään omaa polkuaan (soveltuu yläkouluun).

“Ystävä toimii”

Mitä kuuluu ystävyyteen? Ystävällinen ihminen tuo iloa vaikkei sydänystävä olisikaan. Järjestäkää luokallanne Hyvän Toveruuden Kilpa – käykää yhdessä läpi hyvän ja reilun toverin ominaisuuksia ja miettikää, kuka luokkatovereista ansaitsisi Hymypoika- tai Hymytyttö-veistoksen.

Vinkkejä ja linkkejä:

Lisätietoa ja ohjeita Hyvän Toveruuden Kilvan järjestämiseen www.opinkirjo.fi/hymypoika

Kaikille kaveri! – kaverikerho sosiaalisten taitojen kehittäjänä (pdf) -materiaalista löydät hyviä toimintasisältöjä ja vinkkejä yhdessä tekemiseen.

”Tee nyt jotain”

Onko jokaisella koululaisella harrastus? Onko jollakin harrastuksia liikaakin ja joku taas ei ole ikinä harrastanut mitään? Suunnitelkaa yhdessä sellaisia koulun kerhoja, joihin jokainen voi osallistua. Ottakaa tavoitteeksi, että kaikki osallistuvat kouluvuoden aikana vähintään yhteen kerhoon.

Vinkkejä ja linkkejä:

Koululaisten toiveita kerhojen suhteen voi kartoittaa vaikkapa seuraavalla kerhotoive-lomakkeella (pdf).

Koulun kerhokäsikirjassa (pdf) on esimerkkejä erilaisista kerhoista sekä tukea kerhotoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

 

 

powered by eMedia