Jaa

YHDESSÄ TOIMIMAAN

 

“Tolkkua törsäämiseen”

Täytyykö aina hankkia uutta vaikka vanhakin on käyttökelpoista? Ovatko kaikki hankinnat järkeviä vai voisiko rahat käyttää viisaammin? Suunnitelkaa yhteisesti kirpputori, tavaranvaihtopäivä tai taksvärkkitila, jossa korjataan ja tuunataan tavaroita uusiokäyttöön.

Vinkkejä ja linkkejä:

Katso kaleidoskooppiin -ideoita yrittäjyyskasvatukseen (pdf) -materiaalista löytyy hyviä ajatuksia kirpputorin järjestämiseen (pdf).

Muotoiloa -opettajan opas muotoilukasvatukseen (pdf) -kirjasta löytyy mukava tehtävä Uusix - esineiden uudet käyttötavat (pdf), jossa ohjeistetaan miten esineitä voisi käyttää uudella tavalla.

Keksitään lisää (pdf) -tiedekerhomateriaalissa on hauskoja ideoita pehmolelujen tuunaukseen (pdf).

 

“Ilmaista iloa”

Voiko jokainen koulussanne kokea onnistumisen tunteita ja iloa? Mistä asioista ilo syntyy? Suunnitelkaa näyttely tai esitys, jossa jokainen luokka tai kerho voi kertoa onnistumisista tuotosten kautta. Kutsukaa tapahtumaan myös vanhempia ja kunnan päättäjiä. Ilmaista iloa voi levittää myös läheisiin vanhainkoteihin ja päiväkoteihin.

Vinkkejä ja linkkejä:

Tutustukaa Topelius – musiikkinäytelmän projektin soitinrakennusosuuteen (pdf). On yllättävää miten monia hauskoja soittimia saa aikaiseksi lähes kierrätystavarasta. Taitava ohjaaja saa soittimet soimaan orkesterissa! Topelius - musiikkiteatteri -sivustolle

 

powered by eMedia