Jaa

 

YHTEISÖSSÄ ON VOIMAA

 

 

"Pidä huolta"

Aiheuttavatko arjen kiireet stressiä, uupumista ja paineita? Mitä hyviä käytänteitä koulustanne löytyy jaksamiseen kiireen keskellä? Suunnitelkaa koko koulun kiireettömyyden viikko, johon myös vanhemmat osallistuvat.

Vinkkejä ja linkkejä:

Kiireettömyyden keskellä on aikaa pysähtyä ja kiinnittää huomiota myös lähiympäristöön. Kuvaa, ääntä ja tekstiä -kerhonohjaajan oppaassa (pdf) on ideoita ääni- tai kuvamaisemaan suunnitteluun. Luokaa vaikka vihreä keidas käytävään, jossa linnunlaulu rauhoittaa mieltä.

 

Hyväksi arjenhallintakeinoksi sopii laatuajattelu - kun turhien asioiden takia kuluu aikaa tai asioita joutuu selvittelemään yhä uudestaan, se turhauttaa, vie aikaa ja luo stressiä. Selkeä yhteinen päämäärä, vastualueet, asioiden hoitaminen ajallaan ja kerralla valmiiksi tukevat hyvinvointia. Laatuajattelulla poistetaan turhia rönsyjä ja aikaa jää oleelliseen. Kerhotoiminnan laatu - hyvästä kerhosta osallistuvaan ja hyvinvoivaan kouluun -oppaasta (pdf) voi ottaa vinkkejä myös muuhun kuin kerhotoimintaan. 

 

"Tartu hetkeen"

Tuntevatko koulussanne kaikki toisensa? Miten järjestää mukavaa toimintaa, jossa koko kouluyhteisö saa olla mukana? Kuuluuko oppilaskunnan ääni? Suunnitelkaa opetustuokioita, joissa vanhemmat oppilaat opettavat asioita nuoremmille. Opetettavina asioina voi olla tietoja tai taitoja.

Vinkkejä ja linkkejä:

Kerho käyntiin – Tukioppilas mediakerhon apuohjaajana (pdf) -oppaassa on monia hyviä vinkkejä vuorovaikutus- ja esiintymistaitoihin, joita vanhemmat oppilaat voivat huomioida nuorempia ohjatessa.


”Kauhia kakku!” Oppilaskunnan hyviä käytöjä
(pdf) -oppaassa oppilaskunnat kertovat omasta toiminnasta. Saisiko tästä hyviä vinkkejä oman oppilaskunnan toimintaan?

 

 

 

 

powered by eMedia