Jaa

VIDEOKAMPANJA


Mitkä asiat tekevät koulun arjesta mukavan ja iloisen?
Mitkä asiat helpottavat elämää?
Mikä saa kouluelämän sujumaan hyvin?
Mitä ihan tavallisia asioita itse voi tehdä oman ja yhteisen arjen hyväksi?

Joskus yllättävänkin pienillä asioilla on suuri merkitys.

 

Taustaa

Ihan tavallisia asioita -kampanja 2013 käynnistyi 25.1.2013 ja päättyi 30.11.2013. Osallistua saattoi yksin, parina tai ryhmänä ja videon toteutustapa oli vapaa - tärkeintä oli idea, ei ammattimaisuus! Vuoden aikana saimme kouluilta 56 videota, joissa löydettiin koulusta, koulun kerhoista tai aamu- ja iltapäivätoiminnasta ihan tavallisia asioita.

Joulukuussa 2013 kampanjan neuvottelukunta valitsi lähetetyistä videoista kymmenen, jotka palkittiin Educa-messuilla tammikuussa 2014. Neuvottelukunta arvioi videot ennalta määritettyjen palkitsemiskriteerien mukaan. Videosta tuli välittyä lasten/nuorten ideointi, suunnittelu ja toteutus. Videon tuli olla omaperäinen ja johdonmukainen sekä välittää iloa. Aihe liittyi kouluyhteisön hyvinvointiin kuvaten kouluympäristöön, koulun kerhotoimintaan tai aamu- ja iltapäivätoimintaan liittyvää tekoa tai asiaa.

Kaikki kampanjaan osallistuneet koulut saivat kunniakirjat, jotka luovutti tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjan järjestäjinä toimivat Opinkirjo ja Ihan tavallisia asioita -hanke yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kanssa.

Vuoden 2013 kampanjan suojelijana toimi tasavallan presidentti. Tasavallan presidentin tervehdys

Kampanjassa palkittavia videoita ei laitettu paremmuusjärjestykseen, vaan ne ovat yhtälailla kymmenen parasta videota.

 

Vuoden 2013 kampanjassa palkitut videot

Hämeenlinnan yhteiskoulu, Hämeenlinna: Ihan tavallisia asioita

Hämeenlinnan yhteiskoulun reippaat ekaluokkalaiset tuovat esille hyvien tapojen tärkeyden. Video on iloinen ja välitön, ja se on toteutettu hallitusti.


Kirkkojärven koulu, Espoo: Ihan tavallisia asioita

Kirkkojärven koulussa, kuten monissa muissakin suomalaisissa kouluissa, monikulttuurisuus on arkipäivää. Nuorten tekemä video on luonteva ja tuo tärkeän sanoman hyvin esille.

Koiviston koulu, Tampere: Ihan tavallisia asioita

Koiviston koulu Tampereelta hauskuuttaa oppilaiden ideoimalla lyhytelokuvalla. Yllätyksellinen loppuratkaisu kutkuttaa katsojaa!

Lavian keskuskoulu, Lavia: Hyvä Päivä

Lavian keskuskoulun Hyvä Päivä muistuttaa, kuinka hyvä koulupäivä rakentuu monista palasista. Siihen kuuluu paljon muutakin kuin koulussa tapahtuvat asiat. Rohkeat pojat puhuvat suoraan katsojalle ja jäävät mieleen pidemmäksikin aikaa.

Nisulanmäki, Muurame: Ihan tavallisia asioita

Nisulanmäen koulu Muuramesta toteutti hienon videon koulun arkisista asioista. Videolla tehdään niitä ihan tavallista asioita ja ollaan yhdessä ilman kiirettä.

Otavan opisto, Mikkeli: Puolukkapäivä

Mikkeliläisen Otavan Opiston Puolukkapäivä on muistutus erilaisista oppimisen muodoista. Opettajan ja oppilaiden innostus tarttuu!

Pataluodon koulu, Joensuu: Aika kultaa muistot

Joensuulaisen Pataluodon koulun videota luonnehdittiin elokuvailmaisullisesti tehokkaaksi ja napakaksi. Videon idea on hauska ja omaperäinen, ja toteutus on toimiva.

Perniön yhteiskoulu, Salo: Ihan tavallisia asioita

Perniön yhteiskoulun videosta välittyy koulun ilmapiiri ja opettajien lomautuksista johtuva tunnelma. Pojat kertovat tilanteesta nuoren aidolla kokemuksella ja näkemyksellä. Video heijastaa hyvin aikaansa.

Sonkajärven lukio, Sonkajärvi: Hymy lahjaksi

Sonkajärveläiset tytöt ovat suorastaan hämmästyttävän aitoja. Tyttöjen kaunis ajatus tuottaa iloa kuntalaisille ja videon lämminhenkinen toteutus välittyvät myös katsojille.

Tirvan koulu, Kouvola: Ihan tavallisia asioita

Kouvolalaisen Tirvan koulun videosta huokuu pienen kyläkoulun yhteishenki. Videolla on tavoitettu hyvin toisten mukaan ottamista, huomioimista ja auttamista.

 

powered by eMedia