main-page-icon
menu-button
Valikko
OPETTAJAT JA OHJAAJAT
OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Kerhotoiminta :: Kerhovinkkejä

Tällä sivulla esitellään erilaisia kerhohankkeita ja hyvin toimivia kerhokonsepteja.

Kerhotoiminnan laatu – hyvästä kerhosta osallistuvaan ja hyvinvoivaan kouluun –julkaisusta löydät lisää esimerkkejä mielenkiintoisesti toteutetuista kerhoista.

 

 Kerhosta lukukipinä -opas lukemaan innostamiseen

kansi

Lukeminen on hauska harrastus ja tärkeä taito nykymaailmassa. Vaan jos se tuntuu hitaalta ja vaikealta, ei sitä tee mieli vapaaehtoisesti harrastaa.

Lukukerho –oppaasta löydät vinkkejä erityisesti 8-9-vuotiaiden, taidoiltaan keskimääräistä heikompien,  lasten lukuharrastuksen  herättelyyn ja tukemiseen. Opas jakautuu kahteen osaan: ensimmäisessä osassa kerrotaan käytännön järjestelyistä ja toisessa paneudutaan siihen, mitä lukukerhossa voi tehdä.

Oppaan tueksi on saatavilla lisämateriaaleja: sanakortteja, seikkailuja ja kirjaehdotuksia. Lisämateriaali sisältää myös kerholaisen diplomin.

Materiaali on saatavana sähköisenä ja painettuna julkaisuna ja se on tuotettu Lukuisia kerhoja Etelä-Pohjanmaalle 2014-2015 hankkeessa saaduista kokemuksista ja käytänteistä. Hanketta on koordinoinut Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto. Painotuotteiden tilaukset: mervi.heikkila@seinajoki.fi.