main-page-icon
menu-button
Valikko
OPETTAJAT JA OHJAAJAT
OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Mediakasvatus :: Vloggauskerho

VLOGGAUSKERHO

Vloggauskerhon tavoitteena on tukea nuoria tuomaan esille omia ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on nostaa esille nuorten omaa ääntä heille merkityksellisissä asioissa.

 

 

Lastensuojelun keskusliiton selvityksen mukaan lapset ja nuoret ovat huolissaan siitä, mitä heistä julkaistaan netissä. Lapset ja nuoret arvelivat, että ikätoverit eivät välttämättä edes tiedä miten toimia sosiaalisessa mediassa ja voivat siten tietämättään loukata toisiaan. 

Suomessa on ollut tavoite taata kaikille lapsille ja nuorille perusedellytys toimia tietoyhteiskunnassa mm. vahvistamalla tietoyhteiskuntaosallisuutta ja mediataitoja. Digimediaa on käytetty nuorisotyössä pääasiassa tiedottamiseen ja kommunikointiin ja luovat ratkaisut ovat harvassa. Sosiaalinen media on yksi kommunikoinnin väylä, jossa nuoret ilmaiset itseään ja pyrkivät vaikuttamaan. 

Toiminnan aloittamista varten on luotu 6 videon tutoriaalisarja.

 

Nuori vlogaaja Jari Hynynen jakaa hyviä vinkkejä aloittelijoille, miten päästä vauhtiin vlogaamisessa. Videotutoriaalien aiheina ovat:

1. Ideointi ja kanavan sisällön suunnittelu

2. Kuvaaminen ja harjoittelu

3. Suunnittele kuvaaminen

4. Videoiden julkaiseminen

5. Elokuva ja erikoistehosteet

6. Kuinka menestyä videoilla? 

 

Videohin pääset tutustumaan Opinkirjon Youtube-kanavalla.

Materiaali on hyödynnettävissä kerhotoiminnassa, opetuksessa, nuorisotyössä ja muussa nuorten toiminnassa. Nuoret voivat hyödyntää materiaalia myös omatoimisesti.

 

 

Hanke toteutettiin vuosina 2017-2018 Wihurin apurahan turvin. 

 

(Päivitetty 29.8.2018)