main-page-icon
menu-button
Valikko
OPETTAJAT JA OHJAAJAT
OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Osallisuuskasvatus :: Oppilaskunta :: Toiminta :: Ideoita ideoita ideoita

OPPILASKUNTIEN AKTIVOIMISEEN

 

Euroja jaossa kouluviihtyvyyteen

Paperinkeräys-konserni lahjoittaa 4.000 euroa käytettäväksi koulun tai oppilaitoksen viihtyvyyden parantamisprojekteihin

Projektin tulee olla lähtöisin oppilaista ja opiskelijoista. Suunnittelun tekee oppilaskunta tai oppilasneuvosto tms. oppilaiden yhteinen elin yhdessä oppilaiden kanssa.

Projekti lisää oppilaitten ja opiskelijoitten viihtyvyyttä. Onko se sitten opiskeluympäristön parantamista, koulun pihan viihtyisyyteen liittyvä projekti, seinien maalaamista värein, viherkasveja, oleskelualueita vai jotain ihan muuta? Ideanikkarit tietävät sen kaikkein parhaiten. Lue lisää.

 

Liikenneturvallisuus on oppilaidenkin asia

Oppilaat kannattaa osallistaa myös koulun liikenneturvallisuusaiheisiin. Oppilaskunnan toimijat voivat haastaa oppilaat pohtimaan liikennekäyttäytymistä, toimia linkkinä kunnallisiin vaikuttajaryhmiin kunnan liikennesuunnitelmien kehittämisessä tai yhtenä teemapäivän aiheena voi olla meitä kaikkia koskettava liikenne. Aiheen ympärillä toimii Opetushallituksen liikennekasvatuksen yhteistyöverkosto, joka tuotaa vuosittain koulujen käyttöön materiaalia. Liikennekasvatusviikkoa vietetään syyslukukauden alussa viikolla 37.

Lue lisää www.edu.fi/ 

Vantaan vaikuttajapäivä

Vaikuttaja-päivä on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa kouluja edustavat oppilaat ja opiskelijat tuovat kaupungin päättäjien tietoon vantaalaisille lapsille ja nuorille tärkeitä asioita kysymysten, ehdotusten ja aloitteiden kautta.

Koulujen tekemiä aloitteita käsitellään Vaikuttaja-päivän paneelikeskustelussa. Nuorisovaltuusto valmistelee näistä kansalaisaloitteita, jotka menevät kaupunginhallituksen käsittelyyn.

www.vantaa.fi/vaikuttaja-paiva

 

(päivitetty 17.01.2011)