main-page-icon
menu-button
Valikko
OPETTAJAT JA OHJAAJAT

Koulujen kerhotoiminnan kehittämisen erityisavustus hakuun pian

Opetusministeri Sari Sarkomaa tiedotti, että koulujen kerhotoiminnan kehittämiseen opetusministeriö tulee jakamaan erityisavustusta vielä tämän kevään aikana.

Opetushallitukselta postitetaan kuntiin hakukirje perjantaina 18.4., ja hakuaika on noin neljä viikkoa. Kunta on hakijana, ja haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka löytyy haun alettua Opetushallituksen sivuilta. Päätökset on tarkoitus saada kuntiin kesäkuun puolen välin tietämillä.

Avustusta haetaan ensi lukuvuodeksi, mutta rahaa voi käyttää vielä syyslukukauden 2009 loppuun. Rahaa on jaossa 5,9 miljoonaa euroa, ja sillä kehitetään 1-9 vuosiluokkien kerhotoimintaa huomioiden kodin ja koulun yhteistyö. Kerhojen tulee olla monipuolisia (esimerkiksi liikunta-, ympäristö-, kuvataide-, musiikki- ja kielikerhoja).

Kunnan omarahoitusosuus on vähintään 25 % kerhotoiminnan kustannuksista. Oppilaskunnat osallistuvat kerhotoiminnan kehittämiseen, kuten myös oppilashuoltoryhmät, jotka voivat ehdottaa oppilaalle kerhotoimintaan osallistumista.

Kerhotoiminta perustuu perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin, ja sen tulee olla oppilaille maksutonta.